ACTIVITATI COPII


CALENDAR

LuniMartiMiercuriJoiVineriSambata

Karate copii Gr. 1

18:00 – 19:00

Sala de arte martiale

Dans modern copii

16:00 – 17:30

Sala de aerobic

Karate copii Gr. 1

18:00 – 19:00

Sala de arte martiale

Dans modern copii

16:00 – 17:30

Sala de aerobic

Karate copii Gr. 2

19:00 – 20:00

Sala de arte martiale

Dans modern: 3-6 ani

17:30 – 18:20

Sala de aerobic

Karate copii Gr. 2

19:00 – 20:00

Sala de arte martiale

Dans modern: 3-6 ani

17:30 – 18:20

Sala de aerobic

Karate Baby

17:50 – 18:40

Sala de arte martiale

Karate Baby

17:50 – 18:40

Sala de arte martiale

Karate copii Gr. 3

18:40 – 19:30

Sala de arte martiale

Karate copii Gr. 3

18:40 – 19:30

Sala de arte martiale

Box copii

19:30 – 20:20

Sala de arte martiale

Box copii

19:30 – 20:30

Sala de arte martiale

Shotokan

19:30 – 20:20

Sala cycling

Shotokan

19:30 – 20:20

Sala cycling

DANS MODERN

Dansul modern este un stil de dans necunoscut la noi în țară, chiar și pentru cei din sfera dansului cărora li se pare o noțiune destul de vagă. Acesta apare chiar la începutul secolului XX, aproape concomitent în Statele Unite, datorită Isadorei Duncan, lui Loie Fuller, Ruth Saint Denis și în Germania, odată cu Rudolf von Laban și Mary Wigman.

Folosind cele mai distractive moduri de descărcare prin ritm și mișcare a sentimentelor și trăirilor, cursurile de dans se adresează tuturor, de la dansatorul care își dorește performanța, la cursanții care doresc să danseze pur și simplu pentru distracție și recreere. Timp de două ore, cursanții beneficiază de programul complex, ce cuprinde: exerciții pentru flexibilitate și mobilitate, elemente de bază de gimnastică, exerciții pentru îmbunătățirea ținutei și, bineînțeles, coregrafii variate.

Cum îi ajută dansul pe copii?

În primul rând, le întărește musculatura și îmbunătățește postura. Din punct de vedere emoțional, dansul înlătură timiditatea, copiii recunosc apartenența la un grup, le insuflă disciplina, iar toate acestea se fac într-un mediu controlat, dar creativ. Dansatorul Broadway, coregraful si instructorul fitness Joseph Corella spune că latura artistică a dansului oferă copiilor posibilitatea de a învăța să vorbească o altă limba: limba mișcării.

 


KARATE

Sportul karate ajută la o dezvoltare armonioasă a copilului, dobândirea unor calităţi şi aptitudini ce ţin de respect, încredere în sine, curaj, învingerea timidităţii, disciplină, competitivitate şi non violenţă.

În ce constă cursul de karate: inițiere în autoapărare, competiții și medalii, jocuri, examene de centură, stagii, cantonamente. Durata unui antrenament este de o oră, de două ori pe săptămȃnă.

Antrenor: Andrescu Florentina Mădălina, centura neagră 1 DAN.

Experiență profesională

Diplomă Instructor Sportiv disciplina Karate modern acordată de Centru Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, an 2015.

Titulatura de Maestru Emerit al Sportului, Ramura de sport karate acordată de către Ministerului Tineretului și Sportului, an 2015.

Absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport, an 2019.

Motto-uri: “Karate pentru educația copilului tău” și  “Minte sănătoasă în corp sănătos!”

Pentru o bună organizare și rezultate optime vârsta copiilor trebuie să fie între 6 și 12 ani.


SHOTOKAN

Shotokan este un stil de Karate introdus de maestrul Gichin Funakoshi (1868-1957). Foarte răspândit în lume, Shotokan se traduce prin “Școala lui Shoto”, după porecla (Shoto) sub care era cunoscut maestrul Funakoshi, dar există și alte interpretări cum ar fi “Școala bradului și a valului”, aici prin bradul mereu verde simbolizând veșnica tinerețe a concepțiilor și neîncetata lor înnoire iar prin val, munca necurmată care trebuie depusă pentru a putea însuși aceste principii, muncă asemenea valurilor care lovesc neîncetat țărmul. Acest stil pune accentul pe pozițiile adânci și lungi, pe tehnicile eficace în lupta de la distanță și pe dezvoltarea vitezei. Tehnicile de mâini și cele de picior apar în proporții egale.

Există numeroase kata, cum ar fi: Taikyoku, Heian, Tekki, Bassai, Kanku, Empi, Jion, Jitte etc., acestea fiind importate din Okinawa și modificate de maestrul Funakoshi, atât în privința unor tehnici, cât și a denumirilor inițial cu rezonanțe chinezești, dar apoi japonizate. Stilul Shotokan este popular în Japonia, mai ales în regiunea capitalei. Numeroase universități au în programul lor de studiu acest stil (Waseda, Takushoku, Keio etc). Acest stil este primul care a fost predat în Japonia în anul 1922 și primul care s-a răspândit prin intermediul instructorilor japonezi în Europa și America, apoi în toată lumea, fiind și astăzi cel mai cunoscut stil de karate.

În cadrul Shotokan-ului s-au dezvoltat două ramuri distincte după moartea lui Gichin Funakoshi. Astfel, Shotokai-ul condus de maestrul Shigeru Egami (1912-1981) care a urmat cel mai strict metoda maestrului său Gichin Funakoshi, în vremea căruia a fost unul din cei mai de seamă instructori ai școlii. În 1957, la moartea maestrului, devine instructor principal al Shotokan-ului, Egami fondând gruparea Shotokai, care refuză orice formă de competiție. Cu timpul, acest stil a devenit tot mai închis, chiar cu o tentă mistică, căutându-se atingerea unei trepte superioare a capacităților mentale prin exersarea aprofundată a kata-urilor, percepte filozofice stricte, chiar studii în direcția comunicării telepatice pentru controlul asupra adversarului. În prezent această ramură este puțin reprezentată, la moartea lui Egami în 1981 conducerea școlii fiind preluată de elevul său Oshima Tsutomu.

Ramura principală a Shotokan-ului a fost cea grupată în jurul maeștrilor Masatoshi Nakayama, Hidetaka Nishiyama și Taiji Kase, care au fondat Asociația Japoneză de Karate (J.K.A.) cu scopul răspândirii karate-ului în lume ca formă sportivă. Instructorul principal al J.K.A., Masatoshi Nakayama (1913-1987) a început, copil fiind, studiul artelor marțiale; era descendentul unei vechi familii de samurai și din 1932 a fost elevul maestrului Funakoshi. Alături de Hidetaka Nishiyama, a pus bazele conceptului sportiv în karate, elaborând primele reguli de competiție și atrăgând în J.K.A. numeroși maeștri tineri ai Shotokan-ului, deși aceștia s-au lovit de împotrivirea fățișă a generației mai vechi. Această generație nouă de instructori a obținut curând mari succese în competiții și a activat puternic pentru răspândirea Shotokan-ului în lume, J.K.A. devenind prima organizație de karate renumită în întreaga lume.

Cei mai cunoscuți instructori ai Shotokan-ului sunt: Masatoshi Nakayama, Hidetaka Nishiyama, Taiji Kase, Hirokazu Kanazawa, Keinosuke Enoeda, Teruyuki Okazaki, Hiroshi Soji, Norihiko Iida, Hideo Ochi, Masaru Miura, Miazaki Satoshi și Masahiko Tanaka.BOX

Mentalitatea de campion se formează . Se formează prin , , , .
Adică prin abilitatile pe care copilul tău le dobândește in urma claselor de .